Keress meg minket a Google+-on

GOLF BLUE-E-MOTION A HUNGARORINGEN

| 2013/08/15 | 0 Comments

A Volkswagen Golf ’Elektromos mobilitási flottakísérlet’ keretében útjára indított Blue-e-Motion változata Berlin, Brüsszel és Párizs utcái után hazánkban is megtekinthető lesz a szeptember 21-i Golf-találkozón, a Hungaroringen.

Golf_blue-e-motion_1A Volkswagen ’Elektromos mobilitási flottakísérlet’ programjának elsődleges célja a megújuló energiaforrások következetes kihasználása elektromos hajtású gépjárművek üzemeltetése révén. 2011-ben összesen nyolcvan Golf Blue-e-Motion jármű kezdte meg tesztüzemét Berlinben, Hannoverben és Wolfsburgban, majd 2012-ben elindult a nemzetközi flotta is, így Németország után, Ausztriában, Belgiumban és Franciaországban magánszemélyek és flottaügyfelek tesztelték a Golf Blue-e-Motion modelleket.

Golf_blue-e-motion_2Az ötajtós, ötüléses változatot a motorterébe épített 85 kW/115 LE maximális, illetve 50 kW/69 LE tartós teljesítményű elektromos motor hajtja, szinte zajtalanul. Vezetési stílustól és a körülményektől függően lítiumion-akkumulátora 150 kilométer hatótávot is biztosíthat a 135 km/h végsebességű Golf Blue-e-Motion számára.

 

Címke: , , ,

Kategória: Hírek

Szóljon hozzá